ARTpodden
Publicerat 14 november 2019 av Emma Holmberg

I ARTpoddens andra avsnitt pratar Emma med Fredrik Johnsson och Lena Engelmark Embertsén. Fredrik är kock på restaurangen Volt i Stockholm som har fått en Michelinstjärna fem år i rad och Lena är kemiingenjör och svampkonsulent som bland annat levererar svamp till Volt. Vår kollega Johan Allmér finns även med och guidar oss i rätt i svampekologin.

Kan man plocka svampar året runt? Hur gör man för att lära sig mer om svamp och är det farligt att peta på en giftig svamp? Detta och mycket mer får du reda på i det andra avsnittet av ARTpodden.

I avsnittet tas följande svampar upp: Stensopp (karl-johan), finluden stensopp, rödbrun stensopp, trattkantarell, svart trumpetsvamp, blomkålssvamp, besk lökbroskning, mandelriska aka skaldjurssvamp, vinterskivling, öronmussling, ostronmussling,  rökslöjskivling, brunsopp, granblodriska, gula kantareller, citronslemskivling, sandsopp, toppmurkla och vårmusseron.

 

Här är våra tvärvetenskapliga tjänster

Med vidgade vyer, transparens och ett holistiskt tänkande driver vi projekt som skapar miljönytta för både kund och samhälle. I vår tvärvetenskapliga och omfångsrika tjänstepalett finns de evidensbaserade möjligheterna och lösningsfokuserade konsulterna.

  • Strategisk planering
  • Vattenstrategier
  • Miljöövervakning
  • Medborgardialog
  • Naturvärdesinventering
  • Ekosystemtjänster
  • Grönblå infrastruktur
  • Vattenundersökningar
  • Ekologisk kompensation
  • MKB och hållbarhetsanalyser
  • Tillståndsprocesser
  • Social hållbarhet
  • Parker och torg
  • Våtmarker och vattendrag
  • Dagvattenlösningar
  • Visualisering
  • Skötselplaner
  • Naturreservat
  • Skyltar och information
  • Ekologisk handledning
Får vi bjuda på en kaka? Denna webbplats använder cookies. Läs mer i vår cookiepolicy.